Centrul Pediatric Naţional

Licitează un tablou pentru construcția Centrului Pediatric Național la Alba Iulia!

Centrul Pediatric Național, pentru recuperare medicală copii. Stări post-traumatice, post-operatorii, afecțiuni neuromotorii, osteoarticulare și musculo-scheletale. Totul se face cu oameni, firme și companii din România – pentru România, la Alba Iulia!

Fii și tu parte a acestui proiect! Creează servicii de sănătate pentru România, la Alba Iulia!

 

  • Centrul nou construit va avea ca activitate: evaluare, diagnoză și intervenție timpurie, recuperare medicală copii, terapie și reabilitare post-traumatică și post-operatorie, ortopedie și neurologie pediatrică.
  • Centrul, în suprafață desfășurată de 4000 mp pe un teren de 6000 mp, asigură un sistem integrat și complet de recuperare, inclusiv 3 bazine de apă (acoperite) cu specific terapeutic pentru copii, terapia asistată de animale și terapie prin joacă în natură, prin amenajarea unui parc specific dedicat.
  • La acest moment se lucrează la acoperișul Modulului 1 al construcției (2017-2020), urmează tâmplăria exterioară (ferestre și uși exterioare) astfel încât pe timpul iernii să înaintăm cu instalațiile.
  • În 2019 încep săpăturile pentru Modulul 2 al construcției (2019-2021).
  • În 2011, pornind de la o situație personală, fetița Onac Maria Beatrice diagnosticată cu paralizie cerebrală infantilă, după ce am colindat țara și lumea în căutarea terapiei adecvate Mariei Beatrice, am înțeles că banii folosiți în străinătate pentru tratamentul de lungă durată a unui singur copil se pot utiliza în România pentru a crea un sistem medical funcțional, care, pe lângă fetița Maria Beatrice, să ajute mult mai mulți copii aflați în situație. 
  • În 2012 , în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia, am inaugurat “Centrul Maria Beatrice” din Alba Iulia, care în timp a devenit recunoscut la nivel național datorită rezultatelor pe care centrul le are în terapia copiilor cu afecțiuni neuromotorii, osteoarticulare și musculo-scheletale.
  • În 2017, centrul și-a dublat suprafața terapeutică, astfel că acum însumează 1000 mp de terapie, distribuită pe 24 de săli funcționale, având în terapie 60 de copii zilnic, 260 de copii beneficiari anul de tratamente de lungă durată din întreaga țară, pentru care 41 de angajați de specialitate cu studii universitare ( medici, kinetoterapeuți, hidro-kinetoterapeuți, maseuri, logopezi, terapeuți ocupaționali, psihologi clinicieni psihoterapeuți, asistenți medicali și administrativ), asigură terapie individuală în săli individuale unde este cazul, și buna desfășurare a activităților. 
  • În 2017 ONG Maria Beatrice a început construcția Centrului Pediatric Național la Alba Iulia.
  • Estimăm finalizarea construcțiilor pentru anul 2021
  • Deoarece fondurile europene s-au lăsat și se lasă așteptate, fără să existe termene obiective de accesare a lor, am demarat construcția Centrului Pediatric Național din Alba Iulia, pe fonduri atrase din 2% și sponsorizări materiale și financiare, ale persoanelor fizice și juridice.

Cu stimă,
Profesori Iulia și Sebastian Onac, părinții Mariei Beatrice,
fondatori ONG Maria Beatrice-Alba Iulia, alături de Echipa Maria Beatrice.

www.mariabeatrice.ro